Zwangerschapsyoga
Padmasna = Lotuszit

 

Laatste update: woensdag 18 januari 2006

Beleving van de zwangerschap.

Bij deze cursus staat de beleving centraal. Via de beleving wordt de bevalling benaderd. Hoewel de cursus de deelnemers goed voorbereidt op de bevalling, is de voorbereiding geen doel op zich. Vlinderoefening

Door gedurende een aantal maanden bezig te zijn met een gebeurtenis in de toekomst, krijg je misschien het gevoel te weten wat je moet doen en laten, maar fysiek en emotioneel ben je niet voorbereid.

Uitgangspunt is dat wanneer je bewust leert  ervaren wat je lichaam van je verlangt, je ook weet wat je lichaam dán van je verlangt. Zo leer je ondermeer dat ontspanning niet afhankelijk is van gunstige omstandigheden maar iets dat je van binnenuit kunt oproepen.

De adem is een belangrijke sleutel tot het bewust beleven van je zwangerschap. Diezelfde adem brengt je in contact met je eigen natuur, waardoor je weet dat je lichaam de klus die je te  wachten staat kan klaren.

Doorlopende cursus.

Er is sprake van een doorlopende cursus, waarin de thema's ontspanning, concentratie en kracht elkaar afwisselen.

Zodoende wordt de stof regelmatig herhaald, waardoor zwangere vrouwen elke les kunnen instromen. Ook als je een keer niet kunt, heb je niets gemist. Ook krijg je zo de gelegenheid de adem en de oefeningen steeds intenser te ervaren.

Partnerlessen:

In principe is er elke laatste dinsdag van de maand een partnerles, waarin de stof van de afgelopen maand wordt samengevat en oefeningen met de partner worden gedaan.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.